Kuulumisia

4.2.2018

Sofi-rouvan kyljissä näkyy jo selvät kumpareet eikä ole epäilystäkään etteikö pentuja olisi tulossa aivan helmikuun lopulla.

4.8.2017

Niin siinä kävi, että Ifigeneia eli kotoisemmin Missi päätti jäädä kotiin :) Missin kanssa on käyty jo muutaman kerran näyttelyissä ja menestystäkin on tullut.

8.3.2017

Pentukolmikko on hajaantunut, kun pojat ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Idomeneo eli Nemo asuu nyt Sipoossa ja Idamante eli Manu Siurossa. Ifigeneia odottelee emon ja mummon hoivissa, että sillekin löytyisi oma perhe ja koti.

DSC_0861_muok.jpg

12.2.2017

Kissalan facebook-sivu on avattu. Sivulla on kuvia ja videoita nykyisistä pennuista ja kuvia myös 3 vuoden takaisesta pentueesta, josta nykyisten pentujen Sofi-emo on. Linkki sivulle:

Karvanverran Burmese Cats

7.2.2017

Saatiin samaan kuvaan kolme sukupolvea: alhaalla pennut, keskellä emo Sofi ja ylhäällä Sofin emo Saima eli pentujen mummo (kuva Niina Kauraoja)

Sukupuu_IMG_20170128_175058.jpg

Pennut poseeraavat paljon kiltimmin vähän vieraammalle kuvaajalle kuin omalle ihmiselleen :) Idomeneolla (etummainen pentu) on koti, muut ovat varattavissa. (kuva Niina Kauraoja)    

DSC_0867_muok.jpg

4.1.2017: Pennut ovat melkein 6-viikkoisia, jaloistaan vikkeliä ja muutenkin nopealiikkeisiä. Kuvien saaminen hereilläolevista pennuista ja vielä naamapuolelta on ollut haastavaa, mutta tässä jonkinlaiset potretit :)

Karvanverran Ifigeneia, sinikilpikonna tyttö

IMG_4581p.JPG

Karvanverran Idomeneo, creme poika

IMG_4584p.JPG

Karvanverran Idamante, creme poika

IMG_4592p.JPG

26.11.2016: Sofi 1½ vuorokauden ikäisten pentujensa kanssa

Sofi_ja_pennut_1vrk_20161126_104428_004.jpg

24.11.2016  Sofi synnytti 3 pentua, ensin sinikilpparin tytön ja sitten kaksi cremeä poikaa. Synnytys sujui nopeasti ja ainakin helponnäköisesti - vaikea tietää miltä se kissaemosta tuntui. Isot, reippaat pennut hakeutuivat heti nisille imemään.

22.11.2016 Komea Leevi on tulevien pentujen isä :)

Leevi1_Tiia_IMG_1285.JPG

6.11.2016 Sofille on tulossa pentuja noin 25.11. Cremen emon ja sinisen isän kaikki pojat tulevat olemaan cremejä, tytöt todennäköisesti sinikilpikonnia vaikka lilakilpikonnakin on mahdollinen.

**************************************************

22.2.2016 Kaikilla pennuilla on kodit. Malala ja Mahatma muuttavat yhteiseen kotiin ja Mandela Mimmi-burman kaveriksi. Mutta vielä muutama viikko pysytään yhdessä emon ja mummon komennossa :)

MMM_6vk_IMG_4434.jpg

11.2.2016 Mamma laittoi tänään kameraan jonkun ison välkkyvän, kun se tahtoin vihdoinkin saada meistä julkaisukelpoisia kuvia. Vähän meitä ensin pelotti ...

MMM_6vk_IMG_4416.jpg

... ja sitten vielä meidän emo hyppäsi ihan katonrajaan asti.

MMM_6vk_IMG_4421.jpg

Mutta tässä me ollaan, ensin Malala ja Mandela:

Mandela_6vk_IMG_4427.jpg

ja vielä uninen Mahatma :)

Mahatma_6vk_IMG_4429.jpg

Pekka Savolainen pistäytyi kameroineen, kun pennut olivat neliviikkoisia. Pekan ottamia kuvia täällä

17.1.2016 Sofin ensimmäinen pentue syntyi hyvässä järjestyksessä juuri silloin kuin pitikin 28.12. Kolme isoa ja reipasta pentua: sinikilpikonna tyttö ja punainen ja creme poika.

26.11.2015 Meidän nuorimmaisella Sofilla (Karvanverran Ofelia) kävi herravieras lokakuun lopulla. Paavon (Almond's Elvis Presley) visiitti sujui hyvin ja kaikki merkit viittaavat siihen, että burmavauvoja olisi odotettavissa heti joulunpyhien jälkeen. Paavon (suklaa) ja Sofin (creme) pojat ovat joko punaisia tai cremejä, tytöillä ovat mahdollisia kaikki kilpikonnavärit.

15.10.2015 Kukunor löysi oman kotinsa Kuusankoskelta. Siellä sillä on burmakaverina 8-vuotias Iitu-herra :)

7.8.2015  Kukunor-tyttö on vielä vailla omaa kotia ja palveluskuntaa. Veli Kalahari muuttaa kolmen viikon päästä Ruotsiin isänsä kaveriksi.

7.7.2015 Pennut-sivua päivitetty pitkän tauon jälkeen.

*******

15.3.2014 Saima-emo voi jo hyvin. Pennut kasvavat kohisten opittuaan syömään kiinteää ruokaa. Kun emoltakin tulee taas maitoa, on myös jälkiruokaherkuttelua tarjolla :)

Poikien uudet kodit ovat jo tiedossa. Tyttöjen osalta mietin vielä kumpi jää kotiin. Jos päädyn cremeen, niin punainen tyttö vapautuu varattavaksi.

2.3.2014 Saiman pennut voivat hyvin ja kasvavat, vaikka koettelemuksiakin on ollut. Saima-emolla on jo toinen nisätulehdus peräkkäin. Se on nostanut korkean kuumeen ja vienyt mamma-paran huonoon kuntoon. Onneksi antibiootit ovat tehonneet nopeasti. Tulehtunut nisä on kuitenkin hyvin kipeä ja voi vain kuvitella miten emoa sattuu, kun viisi nälkäistä pentua sitä imee.

Alkaa näyttää siltä, että molemmilla tytöillä ja kahdella pojalla olisi koti tiedossa. Luovutukseen on vielä pitkälti aikaa ja monenlaisia muutoksia voi vielä tapahtua.

Onneksi Savolaisen Pekka on käynyt kameransa kanssa pentuja tervehtimässä. Kuvia on Pekan galleriassa ja toivottavasti  saadaan taas pian sinne uusiakin :)

22.2.2014 Saiman pennut syntyivät keskiviikkona 12.2. Odotin pientä pentuetta, mutta saatiinkin 5 burmavauvaa :) Värit ovat sininen, lila, punainen ja creme. Kahden pennun sukupuolta jouduttiin vähän arvuuttelemaan ja ehdin jo totutella ajatukseen viidestä pojasta, kunnes eilen kolmihenkinen raati totesi, että joukossa on kuin onkin kaksi tyttöä :)

1.2.2014 Sivuja on päivitetty sieltä täältä. Rakenteen korjaaminen ei vielä onnistunut enkä pääse muokkaamaan alisivuja. Pitää kai lukea ohjeita ensin ...

24.1.2014 Meillä eletään pentujen odotuksessa :) Saiman (Karvanverran Kirijawa K) ja Fenriksen (Enjoy Candy Cane) pentujen pitäisi syntyä Ystävänpäivän tienoilla. Kaikki burmavärit ovat mahdollisia, jos Saima kantaa suklaata. Jos ei kanna, jäävät kaikki suklaan versiot väriskaalasta pois. Joka tapauksessa saatamme saada myös punaisia ja cremejä tyttöjä :)

Kissalan kantaäiti Eeva siirtyi joulukuussa eläkkeelle kasvatuskissan hommista. Näyttelyihin palataan kesällä pentujen muutettua omiin koteihinsa. Eevalla on kahdesta pentueesta yhteensä seitsemän jälkeläistä. Viisi on osallistunut näyttelyihin ja saavuttanut vähintään IC tai IP -tittelin, mistä Eeva on palkittu DM-tittelillä. Eevan linja jatkuu kolmen tyttären kautta.


9.9.2013 Kaikilla Kittyn pennuilla on oma koti :) Elvira muutti ensimmäisenä, mutta ei kovin kauas - uusi koti on Helsingissä. Edina matkasi Tampereelle, Eeka matkustaa huomenna junalla Lappeenrantaan. Tulevana viikonloppuna on Eliksen vuoro, sen uusi koti on Kemiössä. Esmellä ei muuttomatkaa ole, se pysyy synnyinkodissaan Vantaalla. Kaikilla pennuilla on uusissakin kodeissaan ainakin yksi kissakaveri :)

15.8.2013 Kittyn pennuista enää sininen Eeka-poika on vailla omaa kotia ... Pennut ovat saaneet ensimmäiset rokotuksensa ja rekisterikirjatkin ovat tulleet. Kolmisen viikkoa vielä riehuvat Kaisun ja Janin kodissa, sitten on aika muuttaa ihan omiin koteihin. Sininen Esme-tyttö sentään jää emonsa ja Pumba-herran iloksi ja riesaksi kotiin.

Meiltä on viimeisen vuoden aikana käyty näyttelyissä harvakseltaan. Tänä vuonna olen käynyt omien kissojen kanssa vain Turussa maaliskuussa ja toukokuussa ensin Tallinnassa ja sitten Tampereella. Viikon kuluttua mennään Siirin kanssa RUROKiin, jonne tulee myös Siirin Coco-tytär ensimmäiseen näyttelyynsä. Syyskuussa on vuorossa burmien erikoisnäyttely Tampereella.

29.6.2013 Päivitetty tietoja 12.6. syntyneestä pentueesta.

21.5.2013 Pikapäivitetty Pennut-sivua - pentuja odotettavissa :)

21.2.2013 Meillä on suhteellisen hiljaista ja rauhallista nyt, kun pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Molemmat ovat alkujännityksen jälkeen kotiutuneet hyvin. Okariinan Nellie-serkku ei ollut heti ihastuksissaan uudesta kaverista, mutta parissa päivässä sähinät vaihtuivat yhteisiin leikkeihin ja pentu kelpasi unikaveriksikin. Vuvuzela vietti ensimmäisen iltansa pääosin sängyn alla, kun uudessa kodissa ei ollut edes kissanhajuja. Nopeasti se kuulemma on jo ymmärtänyt asemansa kuningattarena ja käyttäytyy sen mukaisesti.

Vuoden 2013 näyttelykausi on tarkoitus avata Turussa maaliskuun lopulla. Kotoa mukaan lähtee Siiri. Ilokseni Okariina tulee perheensä kanssa myös tutustumaan kissanäyttelymaailmaan. Toivottavasti he kaikki viihtyvät! 

25.1.2013 Myös Vuvuzela on löytänyt oman kodin :) Tyttö ei muutakaan kovin kauas, vain muutaman kilometrin päähän Pauliinan ja Jannen hemmoteltavaksi.

8.1.2013 Saiman (Karvanverran Kirijawa K) ja Sulon (Ninelli's Sulo Suurenmoinen) treffit onnistuivat ja 6.11. Saima synnytti kaksi pirteää kilpparityttöä. Okariinalla on ollut koti tiedossa syntymästä saakka - se muuttaa Paraisille vuoden vanhan Nellie-serkkunsa kaveriksi :) Vuvuzelaa on mietitty kasvatukseen, mutta suunnitelmat ovat auki ja tyttö on mahdollisesti varattavissa lemmikkikotiin ilman mitään näyttely- tai kasvatusvelvoitteita.

 

12.9.2012 Kaikilla Junon pojilla on omat kodit :) Kissalassa jännitetään nyt onko Saiman astutus onnistunut. Toiveissa on pentue marraskuun alkupuolella ... Enemmän asiasta sitten, kun tiineys on varmistunut.

27.5.2012 Päivitetty etusivulle tietoa Junon (Karvanverran Tuulispää) pennuista. Juno synnytti 20.2.2012 viisi poikaa, joista kaksi ruskeaa komistusta olisi vielä varattavissa. Tässä koko veljessarja :)

 

viisikkoxc.jpg

Kuva: Lotta Liljander 

 

 

7.1.2012 Pennut ovat melkein 2 viikkoa vanhoja. Silmät ovat avautuneet ja pennut liikkuvat kovasti pesässä. Savolaisen Pekka kävi pentuja kuvaamassa. Kuvasato on Pekan galleriassa.

Eeva-mummokin saa välillä hoitaa pentuja emon jaloitellessa ja Saima-tädin levätessä.

joulupennut_060112_ps_dsc_1075.jpg

Kuva Pekka Savolainen

 

30.12.2011 Sinisen pojan tuleva perhe pistäytyi tutustumassa pikkumieheen. Siiri teki  selvästi tiettäväksi kenelle poika nyt kuuluu :)

vertti_helenan_kadessa_hr_20111229-img_2316.jpgvertti_ja_siiri_hr_20111229-img_2326.jpg 

 Kuvat Heikki Rantala

29.12.2011 Molemmat ruskeat pennut ovat tyttöjä, siitä ei ole enää epävarmuutta. Emo ja kaikki viisi pentua voivat hyvin Eeva-mummon ja Saima-tädin hellässä huomassa :)

27.12.2011 Siirin ja Oliverin pentue syntyi joulupäivänä. Koko jouluyö valvottiin ja odotettiin, mutta vasta aamulla synnytys käynnistyi. Ensimmäinen pentu syntyi klo 10 ja seuraavat nopeassa tahdissa, sillä viimeinen, kuudes pentu syntyi klo 12.30. Emon tukena ja turvana niin odotuksen viimeisinä tunteina kuin itse synnytyksessäkin olivat pikkusisko Saima ja Eeva-emo, joka oli niin tohkeissaan lapsenlastensa syntymästä, että se jouduttiin lopulta sulkemaan toiseen huoneeseen.

Savolaisen Pekka, isä-Oliverin omistaja, oli mukana synnytyksessä ja otti kuvia emosta ja vauvoista ja tietysti myös Saima-kätilöstä. Kuvia on Pekan galleriassa.

Pentupesässä on Siiri-emon, Eeva-mummon ja Saima-tädin yhteisestä hoivasta nauttii suklaa poika, sininen tyttö ja sininen poika, ruskea tyttö ja ruskea pentu, joka ensin määriteltiin pojaksi, mutta joka saattaa kuitenkin olla tyttö. Sukupuoli varmistuu kyllä lähipäivinä, kun pentu vähän kasvaa :) Kuudes pentu menetettiin. Sillä oli paha kitalakihalkio ja eläinlääkäri nukutti sen jo muutaman tunnin ikäisenä. Haikealta tuntui, mutta muuta vaihtoehtoa ei ollut :(

6.12.2011 Karvanverran kissalassa odotetaan joulua ja Siirin pentuja :) Siirillä (Karvanverran Kalevantuli) oli lokakuussa treffit komean suklaanvärisen Oliver-kollin (Genuina O'Boy Oliver) kanssa. Siirin vatsa on kovasti pyöristynyt ja pentujen odotetaan syntyvän jouluna. Mahdollisia värejä ovat ruskea, sininen, suklaa ja lila - kaikki yhtä todennäköisiä.


29.11.2010 Eeva synnytti toisen pentueensa. Meillä on neljä pikkuburmaa kasvamassa. Pentukuulumiset Pentueet, B-pennut -sivulla.

28.11.2010 Hienoja näyttelykuulumisia Turusta: Ukkopoika eli nykyisin Ukko oli kategorian paras kastraattiuros TUROKin isossa näyttelyssä! Onnittelut Ukolle ja Sadulle, joilla onkin seuraavaksi edessä ulkomaannäyttely :)

kajander_ukko6724fnetti.jpg

kuva Studio Adessa

17.10.2010 Aikaa on vierähtänyt edellisestä päivityksestä, pahoittelen.

Ukkopoika muutti syyskuussa uuteen kotiin Kemiöön. Ukko on kotiutunut hyvin Sadun ja Martinin luokse. Kavereinaan sillä on Juuso-burma, Sven-kotikissa ja Simo-bokseri. Ilokseni Satu on innostunut näyttelytoiminnasta. Ukko ja Siiri-siskonsa osallistuinat 9.-10.10. Ery-Sydin näyttelyihin Helsingissä. Lauantaina Ukko oli Tuomarinparas ja paneelissa kahdella äänellä kakkonen. Sunnuntaina oli molemmilla kissoilla känkkäränkkäpäivä, mutta sertinsä molemmat saivat: Siiri valmistui Chammpioniksi ja Ukko Premioriksi.

27.6.2010 Ukkopoika palasi kasvattajalle etsimään uutta omaa kotia. Syynä olivat pojan omistajan elämässä sattuneet myllerrykset, joiden vuoksi hänellä ei ollut mahdollisuutta huolehtia vilkkaasta ja seuranhaluisesta kollipojasta.

 

Ukko8kk2_PSdsc_5056.jpg

Ukkopoika on supersosiaalinen, superenerginen, superutelias, superystävällinen, superleikkisä, kaikkiaan superpakkaus. Kerrassaan hurmaava kaveri, joka tarvitsee ja vaatii paljon huomiota. Poika on leikattu toukokuussa, ei merkkaile eikä muutenkaan kollittele. Komea poika kelpaa hyvin myös näyttelykissaksi.

Toiveena olisi löytää Ukkopojalle koti, jossa sille on paljon leikittäjiä (tai harvempia tosi innokkaita). Kissakaveri olisi myös pojalle mieleen. Meillä se nauttii leikkimisesti Siiri-siskonsa kanssa ja alkupäivien ärhentelynsä jälkeen vanhemmatkin kissat saattavat heittäytyä riehaan mukaan.

 

22.5.2010 Eeva valmistui Tallinnan näyttelyssä Grand International Championiksi. Saman tittelin sai samana päivänä Ukkospentujen isä Belacane Ukkopekka.

14.4.2010  Eevan pennut ovat kohta jo puolivuotiaita. Rosina ja Ukkopoika muuttivat tammikuun lopussa omiin koteihinsa. Siiri jäi kotiin emonsa kaveriksi. Seuraava Karvanverran-pentue on todennäköisesti odotettavissa vasta vuoden 2011 alkupuolella. Tänä vuonna käydään Eevan ja Siirin kanssa näyttelyissä.

Eevan pennut syntyivät 24.10.2009. Meillä on ruskea poika, ruskea tyttö ja sininen tyttö. Kuulumisia Pentueet, A-pennut-sivulla.