Kakkosten pentukuulumiset

7.2.2011 Pennut täyttivät tänään 10 viikkoa. Enää pari viikkoa ja ensimmäiset muuttavat uuteen kotiin. Ruskeasta Varma-tytöstä on tulossa Siru ja punaisesta Aimosta Sulo. Siru ja Sulo muuttavat yhdessä Iikan ja Kuutin kavereiksi. Cremestä Reimasta tulee Mortti ja hän jää naapurinpojaksi Helenan hoiviin. Sinikilppari Saima pysyy kotona ja pysyy Saimana.

 

17.1.2011 Pennuilla on ikää nyt 7 viikkoa. Välillä tuntuu, että niitä on neljän sijasta ainakin tusina. Siiri kyllä onkin viides pentu, sen verran 'hoitotätiä' välillä lapsettaa. Emo jo lopettelee imetystä ja niinpä ruokaa kuluu iso lautasellinen monta kertaa päivässä. Nämä pennut tykkäävät kanasta - kala ei niinkään tee kauppaansa. Edellinen pentue taas herkutteli kalalla ja jätti kanat lautaselle.

Pennuilla on käynyt jo paljon vieraita. On ollut mukava havaita, että kävijöitä ei vierasteta. Päinvastoin, leikittäjät ja hyvänäpitäjät hyödynnetään oikein kunnolla. Reimalle on jo löytynyt oma koti ihan naapurista. Lähipäivinä nähtänee ovatko Aimon ja Varman tulevat kodit myös lähiseudulla.

 

6.1.2011 Pennut ovat 5-viikkoisina jo melkoisia vipeltäjiä, jotka ehtivät ja tahtovat ihan joka paikkaan. Mielipuuhaa on sisarusten kanssa painiminen. Savolaisen Pekka kävi tänään pentuja kuvaamassa. Mainio kuvasato on nähtävissä Pekan galleriassa . Tässä lennokas maistiaskuva Saimasta ja Aimosta:

aimojasaima060111_ps_dsc_4205.jpg

 

Karvanverran kissalalle on perustettu myös oma galleria. Siellä on kuvia vasta pentujen ensimmäiseltä ja viidenneltä viikolta, mutta lisää on tulossa. B-pentujen kansioon pääset tästä .

25.12.2010 Joulua on vietetty pentupesässä ja sen ympäristössä. Eeva-mamma ja Siiri hoitavat pentuja yhdessä, Ansa ja Lilli tarkkailevat vähän kauempaa. Ruuaksi kelpaa toistaiseksi vain emon maito, minun joulupäivälliseksi tarjoamani broileri-kermaviilimössä ei kiinnostanut tippaakaan. Eipä tässä mitään kiirettä lisäruokintaan ole, emolta tulee maitoa ja pennut kasvavat: aatonaattona tytötkin ylittivät 400 gramman rajan.

Pentujen liikkuminen on käynyt varmemmaksi ja pesän ympäristö kiinnostaa kovasti. Välillä vähän jännittää:

saimankieli_img_1845c.jpg

mutta pienet esteetkin jo ylitetään ja lähdetään pesän edestä vähän kauemmas. Pikku seikkailija saa heti marmattavan mamman tai huolestuneen Siiri-siskon peräänsä.

Mukavinta on touhuta sisarusten kanssa pesässä. Siellä käydään pieniä painimatseja ja vaanitaankin kaveria. Välillä paras kaveri on kuitenkin oma häntä :)

saimaleikkiihannalla_img_1892c.jpg

 

19.12.2010 Pennuilla on nyt apuemo. Isosisko Siiri uskaltautui perjantai-iltana ensimmäisen kerran pentupesään ja siellä se on siitä saakka viihtynyt. Siiri vahtii, lämmittää, pesee ja pissittää pikkusisaruksiaan. Välillä pikkuiset hamuavat Siirin nisille maidon toivossa, välillä Siiri työntyy muiden joukkoon Eeva-emon maitobaariin. Onneksi Eevalla maitoa riittää.

Aimo ensiaskeleilla pesän ulkopuolella - Siirin valvonnassa:

Aimo_img_1739c.jpg

Saimaa maailma pesän ulkopuolella vähän hirvitti:

Saima_img_1759c.jpg

Aimo, Reima ja Saima mielipuuhassa:

Lakuaiset_img_1780c.jpg

Siiri miettii mihin mahtuisi parhaalle paikalle:

Siiri_img_1765p.jpg

Saimalla on massu täynnä, torkuttaa:

Saima_img_1789c.jpg

Eeva ja kaikki lapset:

Kaikkipennut_img_1771c.jpg

 

13.12.2010 Kaksiviikkoiset on syytä esitellä yksittäiskuvilla. Joulukuun pimeydessä ilman kunnon salamalaitetta tulos ei ole laadullisesti kummoinen, mutta eipä noista rumia kuvia voi saada aikaan :)

Saima, sinikilppari tyttö:

saima2vk_img_1710p.jpg

 

Varma, ruskea tyttö:

varma2vk_img_1715p.jpg

Reima, creme poika:

reima2vk_img_1718p.jpg

Aimo, punainen poika:

2-viikkoiskuva puuttuu :(

 

12.12.2010 Savolaisen Pekka kävi kuvaamassa pentuja. Saatiin mukavia kuvia, mutta yksittäispotretit jäivät ottamatta, kun salamavalo väsähti. Kuvat löytyvät Pekan galleriasta, Karvanverran B-pentujen omasta kansiosta eli täältä  Tässä maistiaskuva:

ps_11122010_dsc_3153.jpg

 

8.12.2010 Meillä eletään emon ja pentujen ehdoilla. Pentupesä on huushollin keskeisimmällä paikalla kuten edelliselläkin kerralla. Olin varustanut Eevalle oman pentuhuoneen ja siellä me yhdessä valvoimme synnytystä edeltäneen yön. Sitten annoin periksi ja levitin sturdin pentupesäksi. Se kelpasi rouvalle. Eeva ei halua olla yksin, mutta lapsiaan se varjelee. Pentujen punnitus pitää hoitaa vauhdikkaasti, muuten emo käy nappaamassa lapsensa turvaan ennen kuin numerot digivaa'an näytöllä pysähtyvät.

2.12.2010 Eevan pennut syntyivät maanantaina 29.11. alkuillasta. Noin tunnin kuluttua ensimmäisestä huomaamastani supistuksesta syntyi ensimmäinen pentu. Eeva asettui synnytyspesäänsä niin, että saattoi pitää pennun kokonaan itsellään. Minä kätilö näin vain vilahduksen hännästä ja pienen jalan potkuja, kun mamma tarmokkaasti putsasi vastasyntynyt. Toinen pentu syntyi parinkymmenen minuutin kuluttua ja pääsi sekin emon päättäväisen huolenpidon kohteeksi. Kolmas pentu syntyi heti perään, vain 10 minuuttia edellisestä, eikä emo ollut vielä valmis ottamaan sitä käsittelyyn. Kätilöä tarvittiin auttamaan pikkuinen ulos sikiökalvoista, mutta sitten emo otti vastuun lapsestaan. Seuraavaa pentua saatiin odotella vähän pidempään. Esiin tuli pieni tynkäjalka ja tiesin heti, että pennun kehitys ei ollut kunnossa. Eevalla oli vaikeuksia työntää pentua ulos ja kätilöä tarvittiin varovaisena vetoapuna. Lopulta ulos saatiin eloton pentu, monin tavoin epämuodostunut rassukka. Pienen tauon jälkeen Eeva ponnisteli ulos viimeisen, viidennen ja suurimman pennun. Koko synnytys kesti 2 tuntia.

Eevan kakkospentueessa on sinikilppari tyttö (85g), creme poika (92g), ruskea tyttö (95g) ja punainen poika (100g). Kaikki neljä olivat heti virkeitä ja aloittivat imemisen saman tien.

Kuolleen pennun (punainen poika) vein seuraavana päivänä eviraan ruumiinavausta varten. Pennusta lähti näyte myös Lohen projektille.

dsc00675_edited-1.jpg

Päivänvanhat pennut

 

Marraskuu 2010

Eeva (GIC Almond's Tawneee) treffasi syyskuun lopulla Ossin (S*Zeitgeist Berlioz). Ossilla oli ikää vasta 8 kuukautta eikä näyttänyt ymmärtävän ollenkaan Eevan keimailua ja kutsuhuutoja. Lähetin parin päivän jälkeen pojan kottin kasvamaan. Mutta poikapa yllätti :) Ihmisten nähden se oli vallan ujo, mutta kun uteliaat olivat poissa ... Pentuja odotetaan syntyviksi marraskuun loppupäivinä.